Aangesloten bij diverse vakverenigingen

Lid van de volgende vakvereniging:

Het FAGT, registratienummer: 12478, voor meer info kijk op www.fagt.org (vereniging voor alternatieve geneeswijzen)

RBCZ: licentienummer 309257R, voor meer info kijk op www.rbcz.nu. (klacht en tuchtrecht)

 

Ik heb bewust gekozen voor aansluiting bij een beroepsvereniging die het streven naar professionaliteit met me deelt. Dit heb ik gevonden bij de beroepsvereniging het FAGT en het klacht en tchtrecht is geregeld via de RBCZ

Om lid te mogen worden van een dergelijke organisatie moet een therapeut aan bepaalde eisen voldoen en de door de beroepsvereniging gestelde verplichtingen nakomen, zoals een afgeronde HBO beroepsopleiding en het volgen van jaarlijkse bijscholing, jaarlijkse deelname aan intervisiebijeenkomsten etc.

Ook kunt u kijken bij www.fagt.org om te zien of uw zorgverzekeraar de consulten gedeeltelijk of geheel vergoedt. Dit geldt voor Natuurgeneeskundige therapie, met specialisatie paranormaal therapie. Later dit jaar zal dat ook voor Klassieke Homeopathie gaan gelden.

WKKGZ

Een nieuwe wet die vanaf 1 januari 2016 is ingegaan voor een aantal delen. Een aantal delen zullen begin 2017 ingaan. Het is een belangrijke kaderwet voor onze sector.
Het is een wet met algemene principes en procedures.

De wet is bedoeld voor álle hulpverleners in de zorg. Deze is in eerste instantie bedoeld als beveiliging voor de cliënten. De zorgaanbieder is verantwoordelijk, ook als je iemand in dienst hebt.

Wat houdt de wet in, elke zorgverlener is verplicht:
• De beschikking te hebben over een klachtenfunctionaris
• Aangesloten te zijn bij een geschilleninstantie.

De FAGT klachtenfunctionaris wordt geleverd door Quasir (www.quasir.nl).
De Geschilleninstantie is Zorggeschil (www.zorggeschil.nl)