Actueel

16-3-2017

De bus
Soms zit je al je hele leven in een bus die je overal heenrijdt. Jij stapt uit wanneer de chauffeur stopt en doet daar je ding. Totdat je op een punt komt in je leven dat je alles wel gezien hebt waar die bus stopt. Je komt steeds op dezelfde plekken die je al zo vaak hebt gezien en je besluit niet meer uit te stappen, het wordt saai en je denkt wat doe ik toch hier dag in dag uit? Wat stelt dit toch voor, ik verveel me heb dot toch allemaal al 100 keer gezien? Op een dag besluit je de chauffeur eruit te zetten en zelf aan het stuur te gaan zitten van deze bus. Wat blijkt? Deze bus is jou bus en jij bepaald nu waar jij heen wilt, zodat jij daarheen kunt gaan waar jij weer nieuwe dingen kunt ontdekken…. Wat een vrijheid en een rijkdom dat je niet meer achterin de bus zit te wachten waar de reis heen gaat en je er niks over te zeggen hebt. Nu neem jij je eigen leven weer in handen en mag jij het stuur in eigen hand nemen. Doe wat jij wil, stel je eigen grenzen en neem je eigen initiatief. Geniet van het leven, het leven is van jou.

Tranen
Soms voel je je tranen maar je weet niet waarom. Soms laat je ze gaan maar vaak loop je er juist aan voorbij. Wat zeggen je tranen jou eigenlijk? Dat je gevoel niet gehoord wordt er niet mag zijn? Van wie niet? Van jou zelf niet, waarom houdt je je tranen tegen er te mogen zijn? Voel je je juist kwetsbaar als je gaat huilen, moet je je groter en sterker voordoen dan het lijkt? Huilen maakt dat je je ziel schoonmaakt, het maakt blokkades los zodat je lichaam en geest weer in balans kunnen komen met elkaar. Voel jij je lijf weleens? Voel eens waar je het verdriet voelt in je lichaam, dan maak je weer contact met je lichaam. Zodat je je verdriet of onbalans weer los kunt laten.

Loslaten
Vindt jij het ook zo moeilijk om andermans problemen los te laten, zegt iedereen goed bedoeld tegen je laat het toch los. Terwijl jij geen idee hebt hoe.

Misschien helpt de volgende metafoor:
Stel je voor dat je 7 touwen in je hand hebt aan de uiteinden, dat is een hand vol. Aan het uiteinde Vd touwen staan allemaal mensen, voor je ligt een ravijn.
Die mensen beginnen aan hun touwen te trekken, wat doe je dan?

Misschien eerst nog wat terugtrekken maar uiteindelijk moet je wel LOSLATEN anders val je in het ravijn.

Zo gaat dat ook in het gewone leven, laat de touwen los Vd mensen die aan jou trekken, je hoeft je niet druk te maken over hen, zorg goed voor jezelf en laat los.